Фото без опису2 липня (неділя) у м. Глиняни відбудеться СВЯТО УКРАЇНСЬКОЇ МОЛОДІ ТА ФЕСТИВАЛЬ «ГЛИНЯНСЬКА МОЗАЇКА». Подія приурочена завершенню проекту з перетворення старої будівлі (1856 р.) Глинянської школи в сучасний інтелектуально-розвитковий та навчально-виробничий комплекс «МОЗАЇКА».  Нагадуємо про те, що дворічний проект, вартістю майже півмільйона євро, відбувся завдяки 90% фінансуванню Європейського Союзу. В оновленій споруді розташовані сучасні виставкові зали, навчальні аудиторії та хостел на 30 місць. Споруда обладнана автономною сучасною системою опалення й очікує свого «капітана».

Команда проекту та Центр національного виховання ім. Андрея Шептицького, які є організаторами свята, за сприяння Золочівської районної адміністрації та ради, передбачили цікаву та насичену культурологічну програму, яка здійснюватиметься під гаслом «Єдність Європи, єдність держави, єдність церкви, єдність нації. В єдності сила, добробут і перемога!»

Після урочистого відкриття, посвячення, привітань та благословення високоповажних лідерів регіону та гостей з Європейського Союзу в «МОЗАЇЦІ» розпочнеться науково-практична конференція «Екологія Життя», в рамках якої будуть представлені кращі молодіжні дослідження учнів та педагогів навчальних закладів Золочівщини з найактуальніших тем життя та діяльності Митрополита Андрея Шептицького, котрий неодноразово бував у Глинянах і велична постать котрого духовно об’єднує все прогресивне людство та українців не тільки Європи, а й світу. Завдяки сприянню громадської організації «Святий Юр», очолюваної п. Валерієм Калинюком,  та Центру національного виховання ім. Андрея Шептицького, яким керує п. Григорій Брунець, з присутніми поспілкуються Герой України, екс-ректор Львівського Національного університету ім. І. Франка Іван Вакурчук, поет та громадський діяч Ігор Калинець, доктор історичних наук, письменник, лауреат Всеукраїнської літературної премії ім. Ірини Вільде п. Петро Шкраб’юк, громадсько-політичний діяч Петро Франко,  Голова Всеукраїнської організації «Союз українок України» п. Ореслава Хомик, Народний артист України Богдан Козак, Голова наукового товариства ім. Шевченка Роман Кушнір, академік Академії мистецтв України, мистецький керівник та головний диригент Академічного камерного оркестру «віртуози Львова» Сергій Бурко, ректор Львівської Національної академії мистецтв України Василь Одрехівський, член музейної ради Міністерства культури України та директор державного історико-краєзнавчого музею п. Ігор Тимець, представники Ротарійських кіл України та Польщі. Подія проходитиме за участю духового оркестру навчального центру Національної Гвардії України, який не тільки буде фоновою окрасою дійства, а й візьме участь у надзвичайно насиченій концертній програмі. Творчі колективи Глинян та Золочівського району, сольні виступи наших земляків, зокрема Заслуженої артистки України п. Галини Гушак-Міколяш, п. Ірини Дуць-Маслюк, письменниці, Лауреата премії «Львівська слава» ім. Маркіяна Шашкевича, Лауреата літературної премії «Благовіст»  п. Ольги Кіс –  внесуть незабутній колорит у Наше Свято, котре стане предтечею для проведення такого високодуховного дійства у Глинянах щорічно. З приємністю акцентуємо на тому, що виставкові зали комплексу завдяки старанням директора державного історико-краєзнавчого музею п. Ігоря Тимця та ректора Львівської Національної академії мистецтв п. Василя Одрехівського, їхньої команди, серед яких є виходець з Глинян п. Зеновія Шульга,  доцент кафедри текстилю ЛНАМ, поступово перетворюються у професійний музей ткацтва та килимарства, що сприятиме науковому та культурологічному розвиткові регіону. Недарма Європейський Союз виділив кошти для цього проекту в рамках Європейської програми «Підтримка політики регіонального розвитку в Україні».

Програмою святкувань передбачається проведення в Глинянах турніру з мініфутболу, переможців котрого очікують достойні нагороди.

Справжнім сюрпризом для Глинянців, гостей, учасників та відвідувачів Свята буде солодкий стіл від кращих глинянських господинь, які для цього дійства приготують свої домашні, відомі за межами нашого міста, Глинянські солодощі.

Завершиться подія нагородженням та спільною фотографією учасників, а за круглим столом організатори Свята поділяться своїми баченнями та очікуваннями зі ЗМІ.

Запрошуємо небайдужих спільно зі знайомими, родичами та близьким відвідати дійство!