Фото без опису

    Друга світова війна стала найбільш кривавою і жорстокою в історії людства. Україна вшановує пам’ять кожного, хто боровся з нацизмом, а також інших жертв війни. 

   День пам’яті та примирення та День перемоги над нацизмом у Другій світовій війні символізує не тріумф переможців над переможеними, а має бути нагадуванням про страшну катастрофу і застереженням, що не можна розв’язувати складні міжнародні проблеми збройним шляхом, ультиматумами, агресією, анексією. Найважливішим підсумком війни має бути не культ перемоги, а вміння цінувати мир, категорично і безкомпромісно захищати його всіма розумними засобами. Наша пам’ять є запобіжником від того, щоб подібні лиха ніколи не повторювалися.

    Пам’ятаймо, що перемога далася надзвичайно високою ціною. Згадуймо тих, перед ким ми в безкінечному боргу за наше життя, схиляймо голови перед полеглими на полях битви, вшановуймо тих, хто, жертвуючи собою, врятував землю від фашистського поневолення, подарував нам мир і свободу. Бажаємо всім визволителям міцного здоров’я, довголіття, миру, шани та вдячності!