Фото без опису

НАБЛИЖАЄТЬСЯ ЖНИВНА КОМПАНІЯ 

Пора жнив особливий пожежнонебезпечний період. Загрозливу ситуацію створюють спекотна погода, сухі хліба, енергонасичені хлібозбиральні агрегати, які нерідко знаходяться у несправному стані, а також людська недбалість та безвідповідальність. В цей час найменша необережність у поводженні з вогнем біля хлібних масивів, кинутий недопалок, іскри від сільгоспмашин, випалювання стерні тощо, можуть стати причиною пожежі, яка призведе до значних матеріальних втрат. Вогонь на відкритій території у безвітряну погоду може розповсюджуватися зі швидкістю 1 м/с, а у вітряну – до 10 м/с; водночас висота полум’я часто сягає 2 м.

АДМНІСТРАЦІЯ ГЛИНЯНСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ ЗВЕРТАЄТЬСЯ ДО УСІХ ПРАЦІВНИКІВ СІЛЬСЬКОГОСПОДАРСЬКОЇ ГАЛУЗІ ТА ВСІХ ГРОМАДЯН ІЗ ПРОХАННЯМ БУТИ ВКРАЙ ОБЕРЕЖНИМИ З ВОГНЕМ І ПОЖЕЖОНЕБЕЗПЕЧНИМИ ПРЕДМЕТАМИ ПІД ЧАС ЖНИВ.

 

- Дорослі повинні подбати, щоб діти не бавилися з вогнем поблизу хлібних масивів
- Перед початком жнив хлібні поля в місцях прилягання їх до лісових масивів, автомобільних шляхів і залізниць повинні бути обкошені і оборані захисною смугою щонайменше 4 м завширшки.

- До початку збирання врожаю вся збиральна техніка, агрегати та автомобілі повинні мати відрегульовані системи живлення, змащення, охолодження, запалювання, а також бути оснащені СПРАВНИМИ ІСКРОГАСНИКАМИ, забезпечені ПЕРВИННИМИ ЗАСОБАМИ ПОЖЕЖОГАСІННЯ (комбайни і трактори – двома вогнегасниками, двома штиковими лопатами, двома мітлами)

- Безпосередньо на хлібному масиві площею понад 25 га, з якого збирається врожай, необхідно мати напоготові трактор з плугом на випадок пожежі.

НАГОЛОШУЄМО !!!

ЗА САМОВІЛЬНЕ ВИПАЛЮВАННЯ СУХОЇ РОСЛИННОСТІ АБО ЇЇ ЗАЛИШКІВ КОДЕКСОМ УКРАЇНИ ПРО АДМІНІСТРАТИВНІ ПРАВОПОРУШЕННЯ ПЕРЕДБАЧЕНО АДМІНІСТРАТИВНУ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЬ ЗА СТАТТЕЮ 245 «КРИМІНАЛЬНОГО КОДЕКСУ УКРАЇНИ» ЗА ЗНИЩЕННЯ АБО ПОШКОДЖЕННЯ ЛІСОВИХ МАСИВІВ, ЗЕЛЕНИХ НАСАДЖЕНЬ, А ТАКОЖ СПАЛЮВАННЯ СТЕРНІ, СУХИХ ДИКОРОСТУЧИХ ТРАВ АБО ЇХ ЗАЛИШКІВ НА ЗЕМЛЯХ СІЛЬСЬКОГОСПОДАРСЬКОГО ПРИЗНАЧЕННЯ ЧИ ІНШИМИ ЗАГАЛЬНО НЕБЕЗПЕЧНИМ СПОСОБОМ КАРАЮТЬСЯ ШТРАФОМ АБО ОБМЕЖЕННЯМ ВОЛІ НА ТЕРМІН ВІД ДВОХ ДО П’ЯТИ РОКІВ, АБО ПОЗБАВЛЕННЯ ВОЛІ НА ТОЙ САМИЙ СТРОК.

ВИКОНАННЯ ТА ЗНАННЯ ПРАВИЛ ПОЖЕЖНОЇ БЕЗПЕКИ КОЖНИМ ГРОМАДЯНИНОМ ПІД ЧАС ЖНИВНОЇ КАМПАНІЇ ДОПОМОЖЕ ВБЕРЕГТИ ХЛІБ ВІД ВОГНЮ!

 ПАМ'ЯТАЙТЕ , ЯКЩО ВИ ПОБАЧИЛИ ЗАГОРЯННЯ НА ПОЛЯХ, НЕ ЗВОЛІКАЙТЕ, ОДРАЗУ ТЕЛЕФОНУЙТЕ ДО СЛУЖБИ ПОРЯТУНКУ ЗА НОМЕРОМ «101».