У нашої громади в місті Глиняни виникла гостра необхідність в облаштуванні нового кладовища у зв’язку з тим, що наразі діюче кладовище вже переповнене.
У 2016 році були розпочаті роботи з виділення земель під кладовище .Так відповідно до ст. 23 Закону  України від 10.07.2003 року 1102-ІV  «Про поховання та похоронну справу» для розміщення місця поховання рішенням міської ради № 439 від 0.12.2017р. в установленому порядку мала  бути  передана земельна ділянка КП «Зодчий» у постійне користування та влаштування кладовища.
Виконавчий орган з прийняттям такого рішення  мав би забезпечити планування  та впорядкування території місць поховання згідно з генеральним планом забудови міста та інших містобудівної документації з дотриманням  обов’язкових містобудівних , екологічних та санітарно- гігієнічних норм.
Проте з впровадженням даного рішення виникла проблема . адже у м.Глиняни не був затверджений проект планування та забудови населеного пункту з урахуванням подальшого розширення його території, а відповідно і з відведенням земельної ділянки.
Міський голова Володимир ЧОРНОПИС разом з депутатським корпусом та спеціалістами міської ради розглянувши та розуміючи всю гостроту даного питання негайно приступили до його вирішення.
Так спільними зусиллями дане питання вдалося вирішити і 05.10.2021 року було затверджено нові містобудівні умови. ( https://e-construction.gov.ua/mist_bud_cr_detail/2674731083110549057 )
Наступними завданнями, які стоять перед керівництвом є:
- Інженерна підготовка території ;
- Будівництво проїздів і пішохідних доріжок  , розмежування поховальних секторів ;
- Будівництво господарсько-адміністративної будівлі;
- Влаштування благоустрою території.

Дані роботи планується продожити у 2022 році.