Фото без описуФото без опису

Там, де громада і обрана нею влада працюють на розвиток території, справи йдуть швидше і успішніше. Там, де включаються сили по дестабілізації громади, можна роками тупцювати на місці.

Від моменту закінчення місцевих виборів і утворення Глинянської громади керівництво міської ради активно працює у різних напрямках господарювання для виведення міста Глинян зі стану глибокої багаторічної депресії. Саме Глинян, бо ряд сіл нашої громади демонструють набагато кращий поступ уперед. Саме м. Глиняни як «столиця» ТГ потребує найбільше бюджетних коштів на свої потреби, хоч фінансовий внесок міста до бюджету громади не є визначним. Однак, керівництво і депутати міської ради розуміють, що ці кошти потрібно виділяти. Чи не потрібно?

Вже минає рік з того часу, як група осіб, невдоволених результатами виборів, збурює спокій у місті. З їхнього боку не надійшло жодної конструктивної пропозиції на тему покращення життя міста. Все, що робиться, вперше за півтора десятка років, викликає негатив і бажання нашкодити. Прибираємо вулиці – зле. Робиться ремонт адмінбудівлі міської ради – погано. Залучаються інвестори – теж недобре. Що добре – не кажуть… Головне, що більшість «активістів» проживають саме в Глинянах, і їх все влаштовує. Тішить одне: більшість наших громадян радіють довгоочікуваним змінам і долучаються до спільної роботи.

На сесії Глинянської міської ради 21 жовтня 2021 року одним з питань порядку денного був розгляд звернення підприємства ТОВ «Інсімед» про ведення господарської діяльності на території ТГ. Компанія займається збором, зберіганням і утилізацією медичних відходів. Звернулись саме до Глинянської міської ради тому, що у нас є для цього ресурси: цегельний завод, на території якого можливе встановлення відповідного обладнання. За розрахунками підприємства, надходження до бюджету прогнозують до 600-800 тисяч щомісяця. Всі застереження екологічного характеру фірма гарантувала обговорити на відкритих зустрічах з представниками громади. Депутати прийняли рішення про проведення громадських слухань, як це передбачає закон. Лише громадські слухання!

І тут активізувалися вічно невдоволені. Міська рада отримала звернення зі знаками оклику про недопущення, про якісь землі, про які ніде не йшлося, про зраду інтересів і т.д.  Почалася ціла кампанія зі страшилками про вітер, ґрунтові води, шкідливі викиди і т.п. Хочеться сказати: люди, дайте громаді самій визначитися, задати питання безпосереднім представникам фірми, поговорити з екологами, медиками, хіміками. Ви ж не фахівці, ви лише крикуни! Чому ви так зацікавлені зірвати громадські слухання? Чи не тому, що ви не зможете спокійно пережити такі суттєві надходження до бюджету у випадку схвалення цього проекту? Підозрюю, що якби міське керівництво взяло на себе відповідальність одразу відмовити ТОВ «Інсімед», наступного дня було б звернення про те, що міська рада не дбає про наповнення бюджету…

Звертаюся до мешканців м. Глинян і всієї територіальної громади: не ведіться на брехню і популізм людей, які відверто проти Глинянської громади. Ці особи здебільшого навіть податків не сплачують у бюджет свого міста, зневажають обраних вами депутатів, перекручуючи прийняті ними рішення, зневажають вас і вашу працю, зневажають місто, в якому самі ж і живуть. Бо як інакше пояснити цілорічний потік брехні і агресії?!

Однак, ми продовжуємо працювати. Нам пророкували, що громада не виконає бюджету, а ми його перевиконуємо. Від нас очікували, що ми провалимо виконання програм, а ми їх виконуємо. Яскравий приклад цьому – придбання трьох квартир дітям-сиротам! До нас їдуть інвестори, бо їх приваблюють прозорі і зрозумілі взаємини з владою.

Глинянська громада – новостворена громада. Ми робимо перші кроки щодо відновлення багатьох переданих нам існуючих, зокрема, занедбаних об`єктів інфраструктури. Звісно, що важко, але хто сказав, що буде легко? Маємо багато викликів. Але крок за кроком - у напрямку розвитку нашої ТГ, незважаючи на популістські заяви «нічимневдоволених» опонентів. У спільній праці та порозумінні все у Глинянській громаді буде добре.

П.С. Питання, які виникають задавайте вашим депутатам по округу, міському голові чи заступникам, які володіють правдивою інформацією.