Звертаємо Вашу увагу на те, що планується відновлення функціонування Державного аграрного реєстру (ДАР), який покликаний спростити виробникам сільськогосподарської продукції доступ до програм державної підтримки та інших державних сервісів шляхом використання електронних державних інформаційних систем. 

На даний час ДАР кооперує інформацію з 4-х реєстрів: Державного земельного кадастру; Державного реєстру речових прав на нерухоме майно; Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань; Єдиного державного реєстру тварин. 

За допомогою реєстру є можливість власникам земельних ділянок та їх користувачам перевірити коректність даних на землю, виявити помилки в реєстрах і подати заявки на їх виправлення, а також перевірити відповідність даних про майнові права на землю, та за необхідності зареєструвати такі права. На сьогодні ДАР оновлюється, робота призупинена. 

Додатково повідомляємо, що за сприяння Мінагрополітики Європейський Союз готує грантову допомогу для сільськогосподарських товаровиробників з розрахунку 100 євро на 1 га оброблюваних угідь та 170 євро на 1 дійну корову. Порядок та механізм надання такої допомоги на сьогодні в процесі розроблення. Проте, однією з основних вимог буде те, що отримувачі грантів повинні бути зареєстровані в Державному аграрному реєстрі (ДАР) і допомогу отримуватимуть безпосередньо через ДАР. 

Для того щоб зареєструватися в ДАР юридичним та фізичним особам обов'язковою умовою є наявність електронного цифрового підпису керівника підприємства або уповноваженої особи.