Ситуація з утилізацією твердих побутових відходів (ТПВ) та дотриманням правил благоустрою на території нашої громади залишається складною.

Розуміння жителів, що покращення екологічної складової та методів утилізації ТПВ це справа не тільки місцевої влади, а й самих жителів, залишає бажати кращого. Ми всі хочемо бачити покращення надання послуг, місця для зберігання ТПВ, сміттєві баки і таке інше. Але з дотриманням правил і правильною утилізацією сміття погодження немає.

На даний час на території Глинянської ТГ послуги з вивезення побутових відходів надає КП «Зодчий». Вартість такої послуги становить 12 грн. в місяць з особи. В порівняльній таблиці ви можете ознайомитись з кількістю укладених договорів на надання послуги з вивезення сміття. Оплата за послугу є джерелом покращення умов – встановлення майданчиків і баків.

Всі хто не уклав такої угоди – самовільно розміщує свої побутові відходи, утворюючи хаотичні звалища з горами сміття.

Тільки спільно ми можемо вирішити цю проблему дотримуючись правил:

  • Дотримуватись правил благоустрою;
  • Суворо заборонено самовільне розміщення ТПВ і утворення стихійних звалищ;
  • Укладати угоди на надання послуг з вивезення ТПВ.

На даний час на території громади 2808 домогосподарств, де проживають громадяни, з них тільки 1245 укладених угод, які приносять  45 тисяч гривень в місяць (це за умови вчасної і повної оплати), а 56 тисяч гривень підприємство недоотримує, а це 672 тисячі гривень в рік. А якщо конвертувати це в контейнери для збору сміття на 120 літрів – це 530 штук, або 71 контейнер на 1100 літрів (оцинкований), або 24 майданчики для збору сміття (з накриттям з металоконструкцій).

Якщо ви бачите в нашій громаді побудову сміттєпереробної лінії чи обслуговування населення іншою фірмою – пройдіть опитування чи подавайте пропозиції в міську раду.

Цьогоріч на впорядкування стихійних звалищ з бюджету громади витрачено 110 тисяч гривень.

«Думаємо, що настав час задуматись і згуртуватись, щоб ціна нашої безвідповідальності для наших дітей не зросла в рази» - відзначили директор КП «Зодчий» Василь Ярема та заступник міського голови по господарській частині Ярослав Паньків.

Не залишайтесь байдужими!

Так було!

Так було впоядкоано!