Відділом освіти, культури, молоді та спорту Глинянської міської ради 4 квітня в селі Солова були проведені патріотичні заходи, присвячені 108-ій річниці від Дня народження Миколи Лемика, політичного діяча, крайового провідника ОУН на східноукраїнських землях та виконавця атентату проти Олексія Майлова.

Коли відродилась Українська незалежна держава, потрібно було встановити історичну справедливість, тому що багато історичних подій та вчинків героїв України були засекречені та замовчувалися радянськими окупантами. Ми вдячні нашому історику Тарасу Шаху за його книгу подвигу Миколи Лемика "Народжений для подвигу". Настоятель храму Архистратига Михаїла с. Солова о.Михайло відправив панахиду біля пам'ятника герою, а голова Глинянської територіальної громади Володимир Чорнопис та староста Куровицького старостинського округу Іван Маргітич виступили перед громадою.

Заходи продовжились концертною програмою в Народному домі. Лунали патріотичні пісні та вірші про величну долю українського народу у поєднанні з хореографією, яка змалювала сучасну реальність війни. У концерті брали участь Народний хор "Колос" НД с. Куровичі, учні та вчителі Куровицького ЗЗСО І-ІІІ ст. імені Миколи Лемика та аматорські колективи НД с. Солова та с. Якторів.

Подібні заходи важливі для нашої громади, вони згуртовують жителів, які знаходять однодумців, вчать наших дітей шанувати пам'ять про лицарів України, націоналістів, патріотів, які віддали в боротьбі за незалежну Україну всі свої сили, найцінніше - своє життя.

Подяка педагогічним та учнівським колективам, всім, хто вважав за обов'язок долучитись.

Слава ЗСУ!!!

Слава Україні!!!

Слава Нації!!!

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису