Фото без опису

Памятаймо тих, хто боровся за Україну тоді! Шануймо тих, хто воює за неї сьогодні!

Сьогодні, 8 травня, українці відзначають день пам’яті та примирення. 29 травня минулого року Верховна Рада України Законом «Про День пам’яті та перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 1939–1945 років» встановила цей день як єдину дату, коли Україна відзначає перемогу над нацизмом та вшановує памʼять загиблих у Другій світовій війні.

Після цього рішення Україна приєднались до європейської традиції відзначення перемоги над нацизмом, тож цьогоріч це свято вперше відзначаємо саме в той день, коли Німеччина офіційно капітулювала.

Сьогодні, в День пам’яті та примирення, Україна вшановує кожного, хто боровся з нацизмом, а також – пам’ять про всіх мирних людей, які загинули або постраждали від бойових дій та окупації їхніх міст і сіл.

Важливо пам’ятати, що 8 травня — це день закінчення війни. Ця дата повинна бути нагадуванням про катастрофу, а не про тріумф одних народів над іншими. Пам’ять про війну має розвивати в людях вміння цінувати мир, а також виховувати в народах принциповість у боротьбі з агресією й несправедливістю.