Відповідно до Порядку ведення державного обліку водокористування (далі - Порядок), затвердженого наказом Міністерства екології та природних ресурсів України від 16.03.2015 №78, зареєстровано в Міністерстві юстиції України від 03.04.2015 за №382/26827 (із змінами від 18.12.2020) водокористувачі підлягають державному обліку водокористування шляхом подання звіту про використання води за формою 2ТП-водгосп (річна) (далі – Звіт).

Подача Звіту є обов’язковою для водокористувачів, які здійснюють діяльність, пов’язану із забором та/або використанням води, скиданням зворотних (стічних) вод у поверхневі водні об’єкти в обсязі від 5м3/добу та з врахуванням критеріїв, визначених у п.1.5 Порядку.

Подання Звітів здійснюється у електронному вигляді через Портал електронних послуг Держводагентства України ( https://e-services.davr.gov.ua).

Інструкція користувача для роботи в Порталі розмішена на сайті БУВР Західного Бугу, посилання: https://buvrzbts.davr.gov.ua/2020/12/23/до-уваги- водокористувачів/інструкція_водокористувача/.

Територіальні органи ДПС проінформовані, що водокористувачі повинні подавати до них копії електронних Звітів з відміткою про одержання (QR кодом, який формується після прийняття Звіту на Порталі) організацією, що належить до сфери управління Держводагентства України.

Відповідно до ст.55 Водного кодексу України неподання або несвоєчасне подання є порушенням умов спеціального водокористування та охорони вод та підставою для здійснення заходів реагування та контролю центральним органом виконавчої влади, що реалізує державну політику із здійснення державного нагляду (контроля) у сфері охорони і раціонального використання вод та відтворення водних ресурсів та анулювання дозволу на спеціальне водокористування.

У разі неподання Звіту до 01 лютого 2022 року, перелік водокористувачів, які не подали звітність, буде направлений до Державної екологічної інспекції у Львівській області для вжиття відповідних заходів реагування.

 

 

Контактні дані для отримання консультацій наведено у ДОДАТКУ  -  1.

 

 

Виконавчий комітет Глинянської ТГ

 

 

ДОДАТОК   1

 

 

 

Перелік

відповідальних осіб БУВР Західного Бугу Та Сяну

 

 

Прізвище, імя, по-батькові

Територія обслуговування/ посада працівника БУВР Західного бугу та Сяну

Крнтактний телефон,

електронна пошта

Кусьо

Любов Михайлівна

м.Львів/провідний інженер з використання водних ресурсів відділу ведення водного кадастру та моніторингу вод

275 32 03

lvivodgosp@ukr.net

Зінкевич

Ольга  Зіновіївна

м.Львів/провідний інженер з використання водних ресурсів відділу ведення водного кадастру та моніторингу вод

275 32 03

lvivodgosp@ukr.net

Бундз

Зоряна Ярославівна

м.Львів/ інженер  з використання водних ресурсів І кат.  відділу басейнової взаємодії та ТЕБ

275 32 03

lvivodgosp@ukr.net

Мойса                          Мирослава Романівна

Золочівський район/провідний інженер з використання водних ресурсів відділу водних відносин у суббасейнах річок Зах. Бугу та Сяну

067-948-32-54 mosa12@i.ua