8 травня весь цивілізований світ відзначає День пам'яті і перемоги над нацизмом у Другій світовій війні. Саме 8 травня капітулювала нацистська Німеччина і тому в цей день по всій Європі шанують пам'ять полеглих у Другій світовій війні.

Друга світова війна стала найбільш кривавою і жорстокою в історії людства. Цей день присвячений пам’яті тих понад 80 мільйонів людей, чиє життя було обірвано насильством світового масштабу, людям усіх рас і націй, чоловікам і жінкам, воїнам і мирному населенню – усім загиблим і усім тим, хто вижив та пройшов через усі кола пекла Другої світової війни. Тим, хто загинув на її фронтах, в окопах і тим, хто загинув під час бомбардувань, побував у полоні, концтаборах, чи просто зник безвісти у вихорі воєнного лихоліття.

Народ України вшановує всіх борців із нацизмом та жертв цього найкривавішого конфлікту в історії людства. Ці дати символізують не тріумф переможців над переможеними, а мають нагадувати про страшну катастрофу і є застереженням, що не можна розв’язувати складні міжнародні проблеми збройним шляхом, ультиматумами, агресією, анексією. Нажаль, цей травень українці зустріли зі зброєю в руках, у боротьбі з російськими окупантами, які посягнули на незалежність і територіальну цілісність України, чинять велику кількість жахливих воєнних злочинів проти наших громадян, намагаються зруйнувати міжнародну систему безпеки, загрожують миру у всій Європі. Для українців протистояння російській агресії означає боротьбу за свободу, цивілізованість, демократію та європейські цінності проти імперських амбіцій агресивного сусіда. 

Після перемоги наша держава та всі українці отримають нове державне свято перемоги над сучасним нацизмом, що об’єднає все суспільство!

Фото без опису