На території Глинянської міської ради триває впровадження проекту зі створення притулку для осіб, постраждалих від домашнього насильства та/або насильства за ознакою статі.

Рішення про створення притулку було прийнято на сесії Глинянської міської ради ще в 2021 році, але через брак фінансування було призупинено. У 2022 році велика подруга України, а тепер і Глинянської громади Мітці Пердю та благодійнийу фонд “Сієнтія Юкрейн” погодили співфінансування з облаштування такого притулку під назвою Центр Покрову Пресвятої Богородиці.

До співпраці з Глинянською громадою залучено сусідні Красненську, Перемишлянську, Бібрську та Підберізцівську громади з загальним населенням понад 75 тис. осіб.

За статистикою щомісяця на кожні 10 тисяч населення відбувається 6-8 випадків звернення в поліцію про факт домашнього насильства, 3-4 з яких — за присутності дітей. І це лише ті випадки, про які наважились повідомити. Насправді їх значно більше. Саме тому питання створення такого притулку є кричущим і дуже актуальним.

У новоствореному Центрі буде облаштовано 7 кімнат для одночасного перебування 22 осіб, з дотриманням усіх вимог комфортного та безпечного перебування. Тут постраждалі особи зможуть отримати кваліфіковану психологічну та юридичну допомогу.