Львівське Районне Управління Головного управління ДCНС України у Львівській області вкрай стурбоване критичною ситуацією, яка склалася довкола пожеж в природних екосистемах. Станом на 17 березня 2023 року на території Перемишлянської міської територіальної громади зафіксовано 3 пожежі сухої трави на відкритих територіях  (м. Перемишляни, с. Сивороги); на території Бібрської міської територіальної громади 1 пожежа сухої трави на відкритій території (с. Ходорківці);  на території  Глинянської міської територіальної громади 1 пожежа сухої трави на відкритій території (с. Куровичі).            

Найбільш розповсюдженими причинами виникнення пожеж є необережне поводження з вогнем не встановленими особами, підпали, пустощі дітей з вогнем.                                     

З настанням сухої погоди пожежі пов’язані з горінням сухої трави та сміття стають справжнім лихом для нашого району. За самовільне випалювання сухої рослинності, сухого листя, сміття на територіях прилеглих до житлових будинків, дач, садових ділянок штраф від 3060 грн до 6120 грн. Спалювання трави та післяжнивних залишків може спричинити дорожньо-транспортні пригоди, створюється загроза розповсюдження вогню на прилеглі будівлі, газо-нафтові трубопроводи, ліси, займання торф’яних полів та може призвести до травмування та загибелі людей. Щільне задимлення викликає стурбованість мешканців населених пунктів.                                                                                                         

Запобігання виникненню надзвичайних ситуацій природного характеру, зменшення збитків і втрат у разі їх виникнення та ефективна ліквідація наслідків надзвичайних ситуацій є одним з пріоритетів у діяльності місцевих органів самоврядування.                               

Розпорядженням голови Перемишлянської міської ради, голови Бібрської міської ради, голови Глинянської міської ради, створено районну комісію з числа представників міських рад МТГ, працівників ДСНС, національної поліції, екологічної інспекції, засобів масової інформації, органів місцевого самоврядування, працівників лісового та мисливського господарства, для проведення рейдів з метою недопущення виникнення пожеж в природніх екосистемах на території Львівського району. Львівське РУ ГУ ДСНС України у Львівській області звертається до жителів Львівського району просить бути обачними і дбати про власне життя та життя тих, хто поруч. Не варто легковажити елементарними правилами пожежної безпеки. Не проводьте спалювання сухої трави, стерні, рослинності та її залишків, бо це може призвести до виникнення пожежі будівель, лісів, торфовищ. Не залишайте дітей без нагляду дорослих, адже вони завжди знаходять можливості для небезпечних експериментів.

УВАГА!        

Не спалюйте суху траву та сміття!

Не завдавайте шкоди здоров’ю людей і навколишньому середовищу!

 

                 Львівське РУГУ ДСНС України у Львівській областіФото без описуФото без опису

Фото без опису