«єРобота»: на Львівщині буде освоєно понад 180 млн грн

 

Ще 47 позитивних висновків і 96 нових робочих місць – такими результатами для Львівщини завершився розгляд заяв учасників 16 хвилі програми «єРобота». Зокрема право на мікрогрант у розмірі до 250 тис. грн для масштабування бізнесу вибороли 32 фізичні особи-підприємці, 7 юридичних осіб і 8 початківців, котрі тільки стартуватимуть у сферу підприємництва.

Як і у попередні рази, більшість заявників із нашої області займаються оптовою або роздрібною торгівлею, ремонтом автотранспортних засобів (16 осіб), працюють у галузі охорони здоров’я (8) або сфері тимчасового розміщування та організації харчування (7). Решта розгортають бізнес у переробній промисловості, сфері освіти, надають інші види послуг або ведуть професійну, наукову, технічну діяльність.

Серед тих, хто тільки має намір відкрити власну справу, 5 жителів Львова. Відповідно до поданих бізнес-планів вони надаватимуть перукарські послуги, займатимуться продажем квітів, реалізацією товарів через мережу інтернет, переробкою та консервуванням фруктів та овочів, а також ресторанним бізнесом. У Трускавці (Дрогобицький район) початківець відкриє стоматологічний кабінет, у Червонограді – ресторан, а у Бродах (Золочівський район) провадитиме торгівлю у неспеціалізованих магазинах.

Загалом цього року завдяки участі у програмі «єРобота» 760 заявників із Львівщини зобов’язалися створити 1608 нових робочих місць та освоїти понад 180 млн грн.

Позитивне рішення про надання коштів для масштабування підприємницької діяльності у 16 хвилі також отримали 3 учасники програми «Грант для ветеранів та членів їх сімей». Станом на 10 жовтня урядовим проєктом з підтримки ветеранського бізнесу скористалися 19 жителів області.

Заяву для участі у згаданих програмах можна подати через застосунок «Дія» (https://is.gd/KT7RoW) до 19 листопада 2023 року. Консультації надаються у підрозділах обласної служби зайнятості (адреси – http://surl.li/jpvpt), у Львівському центрі професійно-технічної освіти ДСЗ (https://is.gd/BCrgXv), а також за тел.: +380966825183, (032) 23 23 490.

Львівський обласний центр зайнятості

 

 

На Львівщині понад 1100 осіб отримали ваучер на навчання

 

Станом на 17 жовтня цього року на Львівщині 1117 осіб отримали ваучер на навчання для підтримання рівня конкурентоспроможності на ринку праці. Серед спеціальностей, за якими вони вирішили підвищити професійну компетенцію, домінували «психологія», «середня освіта (за спеціалізаціями)», «соціальна робота» та «медсестринство». У розрізі робітничих професій найбільшим попитом користувалися курси кухарів, верстатників деревообробних верстатів і водіїв навантажувача.

«Ваучер на навчання цього року отримали майже сто вимушених переселенців, – повідомив директор Львівського обласного центру зайнятості Василь Барилюк. – Половина з них проходитиме вишкіл за спеціальністю «психологія».

За його словами, інші особи, що прибули на Львівщину з районів ведення активних бойових дій або тимчасово окупованих територій, обрали для навчання такі напрями як «дошкільна освіта», «маркетинг», «підприємництво», «торгівля та біржова діяльність», «харчові технології», «медсестринство», «соціальна робота», «туризм», «медицина», «агрономія», «будівництво та цивільна інженерія» тощо.

Нагадаємо, що право на ваучер для проходження навчання за однією із 124 затверджених професій або спеціальностей мають внутрішньо переміщені особи, колишні військовослужбовці та представники інших категорій населення, що не зареєстровані в центрах зайнятості як безробітні. Його вартість не може бути більшою за 10-кратний розмір прожиткового мінімуму для працездатних осіб (сьогодні це – 26840 грн). Якщо вартість навчання перевищує цю величину, то працедавець або фізична особа доплачує різницю самостійно. Заяву на отримання ваучера можна подати онлайн (https://is.gd/quzCHf).

Повна інформація про умови видачі ваучерів – на сайті Державного центру зайнятості (https://www.dcz.gov.ua/storinka/vauchery). Консультації надаються у підрозділах ЛОЦЗ (http://surl.li/jpvpt), на телеграм-каналі @DCZ_Lviv (https://t.me/DCZ_Lviv) або за телефоном 096 682 51 83.

 

Львівський обласний центр зайнятості