Відбулася чергова ХХХVII сесія Глинянської міської ради.

Вслід за вилученням з міських бюджетів територіальних громад ПДФО з військовослужбовців в повному обсязі. Ці кошти переважно спрямовувались місцевими громадами на програми підтримки ЗСУ та ТРО, МНС, поліції. Законотворець пішов далі в наступ на місцеві бюджети. Це стосується прийняття чергового закону 3428, який суттєвим чином впливає на функціонування місцевого самоврядування та його ресурсну базу.

Тепер місцеві бюджети мають встановлений перелік напрямків щодо витрат бюджетних коштів, вільних залишків місцевих бюджетів, тобто неможливість спрямовувати на інші цілі , ніж це передбачено цим законом.

Це законотворення може негативно позначитись  на функціонуванні багатьох громад, які не зможуть покращувати своєї матеріально-технічної бази, підтримувати комунальні підприємства , проводити елементарні ремонти і т. д. Ми і не зможемо контролювати кошти власних бюджетів, які будемо передавати іншим бюджетам.

Ці рішення і закони суперечать ЗУ «Про місцеве самоврядування в Україні» і швидше за все, потрібно буде вносити  відповідні зміни для коригування доходів та видатків і чекати обдуманих рішень наших законотворців. В цей важкий час депутатським корпусом Глинянської міської ради вчергове прийнято ряд життєво важливих рішень.

Зокрема проведено перерозподіл бюджетних асигнувань щодо Відділу освіти, культури, молоді та спорту.

Скеровано кошти на ремонт шатрової покрівлі школи с. Куровичі. Покрівля перебуває у аварійному стані , що призводить до підтоплення навчальних закладів та сирості підвального приміщення, де знаходиться бомбосховище. На ці потреби виділено 3 млн. 964 тис. грн..

Скеровано кошти на ремонт шатрової покрівлі школи с. Заставне. Там аналогічна ситуація. Скеровано 500 тис. грн..

Скеровано кошти на ремонтні роботи Перегноївської школи, активну позицію у відстоюванні інтересів громади демонструє староста Сергій Ониськів, виділено 500 тис. грн..

Провівши консультації з керівниками наших медичних установ було прийнято важливе рішення про покращення надання медичних послуг. Це технічне забезпечення медичним обладнанням , а саме закупівля апарату УЗД для Глинянської міської лікарні, скеровано 500 тис. грн.. Старий апарат буде передано  в амбулаторію с. Куровичі.

Головою ОТГ вчергове піднято питання щодо більш активної роботи сімейних лікарів та фельдшерів  на території нашої громади, щодо підписання  угод про надання медичних послуг. Ці факти напряму впливають на заробітну плату медиків та покращення матеріально технічного  забезпечення медичних установ , доручення до цього важливого процесу старостів, роз’яснювальна робота з жителями.

Проведено у відповідності до наданих заяв чотири виплати нашим воїнам, які зазнали поранення  - 48 тис. грн..

Проведено, у відповідності до поданих заяв та програми (складності захворювання) виплату на лікування, у сумі 35 тис. грн., які зареєстровані на території нашої громади.

Виплату на поховання непрацюючих громадян 8 тис. грн..

Скеровано міжбюджетну субвенцію на підтримку ЗСУ 500 тис. грн..

Виділено кошти на придбання матеріально-технічних засобів  на ЗСУ та ТРО в сумі 500 тис. грн..

Розглянуто багато інших першочергових потреб, які також будуть профінансовані.

Також розглянуто земельні питання, виступав депутат Василь Ярема з клопотанням перенесення на наступну сесію питання щодо надання в оренду земельної ділянки для іншого с/г призначення в с. Женів ПП «Світанок».

Взято до відома звернення депутата Тараса Когута щодо  безбарєрності в школі м. Глиняни.

Депутатським корпусом прийнято звернення до Комітету Верховної Ради України щодо недопущення переслідувань Героя-розвідника  Романа Червінського.     

Дякуємо депутатському корпусу  Глинянської міської ради за плідну працю.

Слава Україні! Героям слава!

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису