Фото без опису

 

🇺🇦 14 БЕРЕЗНЯ – ДЕНЬ УКРАЇНСЬКОГО ДОБРОВОЛЬЦЯ 🇺🇦

❤️‍🔥 Доброволець – це людина, яка діє не під примусом, а з доброї волі. Саме у цей день – 14 березня 2014 року на полігоні в Нових Петрівцях (Київщина) більше 500 бійців самооборони Майдану (Народного Віче) самостійно почали підготовку до участі в боротьбі за суверенітет і територіальну цілісність України. Це були звичайні студенти, бізнесмени, лікарі, вчителі, інженери. Згодом усі вони стали захисниками рідної України, які мужньо протистояли озброєним до зубів російським окупантам.

▪ Тоді, у 2014 році, добровольчі батальйони дали змогу провести мобілізацію, відтак, по суті, врятували Українську державність від загибелі.

▪ Завжди, у найважчі часи нашої історії, знаходилися ті відважні, які добровільно брали зброю до рук і ставали на захист своєї Батьківщини.

▪ Одним з перших добровольчих формувань цілком можна назвати Запорізьку Січ, яка включала воєнізовані добровольчі батальйони, що протягом кількох століть захищали кордони Козацької держави від нападу ворогів.

▪ У новій історії України таким добровільним об’єднанням був Легіон Січових Стрільців, в який також входили виключно добровольці. Ці бійці у роки Першої світової війни прагнули здобути заповітну незалежність рідної України. Тоді в лавах Січових Стрільців служили 20 тисяч самоорганізованих воїнів. Однак уже згодом австрійська влада дозволила присягнути лише 2,5 тис. добровольцям та утворити легіон УСС. Тоді, у 1914 році, січові стрільці, як і добровольці 2014 року, не мали нічого з озброєння і були погано вдягнені. Але попри відсутність оснащення вони проявляли неабияку мужність на полі бою. Командування Південної Армії Австро-Угорщини називало легіон УСС найкращим відділом усієї Австро-Угорської армії.

▪ Уже 24 лютого 2022 р. (початок повномасштабного вторгнення) по всій Україні створювалися величезні черги у військкомати; відкривалися імпровізовані, життєво необхідні для збереження держави підготовчі навчальні центри; приводилася в бойову готовність техніка; налагоджувалися шляхи постачання... Саме добровольці першими виступили проти агресора, зіткнувшись з російськими силами ССО, ГРУ і ФСБ лицем до лиця.

▪ 12 березня 2018 року була випущена десятигривнева монета, присвячена Дню українського добровольця. Окрім написів, на монеті зображений державний герб, карта, мечі та чарівний птах Фенікс.

▪ Крім українців, на захист нашої Батьківщини добровільно можуть стати і громадяни інших держав.

📜 Указом Президента від 28 лютого 2022 року № 82 з 1 березня 2022 року запроваджено безвізовий режим в’їзду в Україну для громадян іноземних держав, які бажають вступити до Інтернаціонального легіону оборони України, крім громадян держави-агресора. В Україну продовжують прибувати добровольці з різних країн світу, щоб стати на захист територіальної цілісності нашої країни.

🇺🇦 Українські добровольці – це символ звитяги, самопожертви та героїзму. Вони навчають, рятують, лікують. Українські добровольці волонтерять. І ми неодмінно переможемо! 🇺🇦