Державна підтримка фермерських господарств

Постановою Кабінету Міністрів України від 16.08.2022 № 918 затверджено Порядок використання коштів, передбачених у державному бюджеті для надання підтримки фермерським господарствам та іншим виробникам сільськогосподарської продукції (далі – Порядок). Даним Порядком передбачено бюджетну субсидію на одиницю оброблюваних угідь сільськогосподарського призначення (1 гектар) та бюджетну дотацію за утримання великої рогатої худоби (корів) усіх напрямів продуктивності. Скористатися підтримкою можуть фермерські господарства та інші виробники сільськогосподарської продукції, які обробляють від 1 до 120 га сільськогосподарських угідь або які утримують від 3 до 100 корів. Безповоротна допомога в розмірі 3100 грн виплачуватиметься за один гектар с/г угідь (але не більше 372 тис. грн), а також 5300 грн за вирощену дійну корову (але не більше 530 тис. грн). Заявка на отримання бюджетних коштів подається програмними засобами Державного аграрного реєстру з 1 вересня поточного року. Граничний строк подання заявки — 15 листопада цього року. Посилання на постанову Уряду: https://cutt.ly/1XIzrKU

Делегація Глинянської ТГ відвідала святкування 70-річчя ґміни Целестинув

На запрошення керівництва ґміни Целестинув, Республіка Польща, делегація Глинянської міської ради взяла участь у ювілейному святкуванні 70-річчя утворення ґміни. Щирі вітання від міського голови Володимира Чорнописа та мешканців громади прозвучали на багатолюдному святкуванні. Заочні знайомства з нашими польськими друзями відбулися після початку активної фази російсько-української війни. Представники влади Целестинова телефонували, дізнавалися про наші потреби, надавали допомогу. Для наших захисників були передані спальні мішки, каремати, військова форма і взуття, бензинові генератори, продукти харчування. Для шпиталів та місць проживання внутрішньо переміщених осіб - постіль, рушники. Перебуваючи на фронті з волонтерським екіпажем, заступник міського голови Андрій Леськів попросив українських воїнів підписати прапор для польських побратимів. Цей прапор був вручений вітрові ґміни Целестинув під час урочистостей. В часі візиту делегації було обговорено плани обох сторін щодо підписання угоди про партнерство наших громад, можливості для реалізації спільних проектів у гуманітарних, економічних, бізнесових напрямках, обміну досвідом у справі розвитку місцевого самоврядування. Позитивний досвід такої співпраці існує вже упродовж десяти років, відколи було підписано угоду між Заставненською сільською радою та ґміною Целестинув, а поштовхом до цього стало зацікавлення польської сторони пам'яткою архітектури - костелом у Вижнянах. Біля витоків цього проекту став визначний науковець, Почесний громадянин ґміни Целестинув, професор Сильвестер Поровський та представниця громади Вижнян Надія Руда. Керівник делегації Андрій Леськів запевнив щодо наміру тепер уже Глинянської громади продовжити і розширити напрямки нашої співпраці. Делегація побувала на підприємстві по виробництві поліетиленової плівки, ознайомилася з роботою уряду ґміни, відвідала дитячий садок та спортивний комплекс, поспілкувалася з настоятелем костелу в Целестинові. Господарі прийняли запрошення відвідати Глинянську громаду восени цього року.

Привітання голови Глинянської ТГ

Шановні жителі Словітського, Куровицького, Перегноївського, Заставнянського, Підгайчиківського старостинських округів та м. Глиняни!

Нагадування про необхідність погашення заборгованості перед ГК "Нафтогаз України"

Газопостачальна компанія «Нафтогаз України» продовжує забезпечувати безперебійне постачання природного газу на більшості території України. Саме тому своєчасна оплата спожитих об’ємів вкрай важлива для повноцінного функціонування критично важливої інфраструктури. Накопичення боргів населення області може негативно вплинути на проходження опалювального сезону в регіоні.

УВАГА!!! ОГОЛОШЕННЯ!!!

Бібрське ЛВУМГ повідомляє про припинення подачі газу споживачам з АГРС Верхня Білка, у зв'язку із проведенням ремонтно-профілактичних робіт з 08:00 год. 08.08.2022р. до 17:00 год. 09.08.2022р. у селах Заставне, Розворяни, Вижняни, Великий Полюхів згідно плану-графікузупинок газорозподільних станцій на 2022 рік. 

Вітання з Днем народження 1-31 серпня 2022 року!

Глинянська міська рада щиро вітає з днем народження Рака Ігоря Івановича - начальника фінансового відділу, Мельник Галину Романівну -бухгалтера відділу ОКМСОЗСП(З), Адаміва Романа Павловича - водія, Фостяк Марію Євгенівну - сторожа, Сирватку Андрія Орестовича - головного спеціаліста відділу архітектури і земельних ресурсів, Сеник Руслану Олегівну - завідувача НД с.Якторів, Писко Олександру Андріївну - завідувача бібліотеки с. Куровичі, Оберську Ірину Орестівну - головного бухгалтера КЗ «НВКПО «МОЗІЇКА», Кончука Володимира Лук’яновича - начальника відділу архітектури та земельних ресурсів та Грема Володимира Андрійовича і Лемішку Володимира Ігоровича - депутатів Глинянської міської ради.