Операція "Новорічна ялинка"

Відповідно до листа Державної екологічної інспекції у Львівській області №2355/05 від 13.12.2023 на виконання вимог законів України «Про охорону навколишнього природного середовища», «Про рослинний світ», та доручення Державної екологічної інспекції України від 22.11.2023р. №1742 «Про посилення заходів державного нагляду (контролю) під час періоду заготівлі дерев хвойних порід в передноворічний період» повідомляємо про необхідність неухильного дотримання вимог природоохоронного законодавства щодо збереження хвойних насаджень. Державною екологічною інспекцією розпочато проведення щорічної природоохоронної операції “Новорічна ялинка”. З початком операції будуть здійснюватися комплексні заходи з охорони, збереження та невиснажливого використання хвойних насаджень в передноворічний період.

Повідомлення про проведення громадських слухань щодо Проєкту детального плану території для розміщення зеленої зони загального користування в с. Перегноїв Глинянської міської ради Львівського району Львівської області (поза межами населеного пункту)

1) Детальний план території для розміщення зеленої зони загального користування в с. Перегноїв Глинянської міської ради Львівського району Львівської області (поза межами населеного пункту)

Спалювати відходи ЗАБОРОНЕНО!!!

Звертаємо Вашу увагу, що відповідно до статті 20 Закону України «Про охорону атмосферного повітря» не допускається спалювання промислових та побутових відходів, які є джерелами забруднення атмосферного повітря забруднюючими речовинами та речовинами з неприємним запахом або іншого шкідливого впливу, на території підприємств, установ, організацій і населених пунктів.

ОБЕРЕЖНО КЛІЩІ!

З приходом сонячних, теплих днів розпочинається активність кліщів. Весняний пік активності цих ектопаразитів спостерігається з кінця квітня по середину червня. Другий пік активності припадає на початок осені - з вересня до середини жовтня.                                                                                             

Слимаки. Методи та способи боротьби з ними.

    Слимаки – це група наземних легеневих молюсків з частково або повністю редукованою раковиною. Равликів, позбавлених раковин, називають ще голими слимаками. Найбільше поширений на території нашого регіону рудий іспанський слимак. Рудий іспанський слимак потрапив у наш регіон близько 6 років. З тих пір щоразу популяція шкідників зростає. Слимаки ведуть активний спосіб життя лише при достатній вологості ґрунту. У роки з вологим літом зазвичай є їх масова поява. Через затяжні дощі, хмарну погоду та високу вологість на території сільськогосподарських угідь збільшилась кількість слимаків, зокрема на площах овочевих культур, картоплі, насадженнях полуниці. Позитивний вплив на це мала ще й тепла зима, через яку яйця цих шкідників успішно перезимували. Наприкінці травня - на початку червня з яєць, що перезимували в ґрунті, народжуються молоді слимаки, які розвиваються два місяці, досягають за цей час зрілого віку і починають розмножуватися. Слимаки – гермафродити, кожна особина може відкласти за сезон 400 яєць.

Повідомлення про оприлюднення заяви про визначення обсягу стратегічної екологічної оцінки

        Глинянська міська рада повідомляє про оприлюднення заяви про визначення обсягу стратегічної екологічної оцінки проєкту містобудівної документації – детального плану території колишнього господарського двору в с. Перегноїв для тваринницької ферми.