На адресу Глинянської міської ради надійшло колективне звернення від жителів міста Глиняни щодо ситуації з надання культурних послуг на території даного населеного пункту. У зв’язку з цим Глинянська міська рада повідомляє :

У відповідності до Закону України  "Про внесення змін до  деяких законів України щодо впорядкування  окремих питань організації та діяльності органів місцевого самоврядування і районних державних адміністрацій від 17.11.2020 року, майно яке належало відділу культури Золочівської районної державної адміністрації Золочівського району Львівської області повинно було бути передано у відповідний відділ Глинянської міської ради Львівського району Львівської області.

Отже, відділ ОКМСОЗСПЗ Глинянської міської ради є правонаступником в частині  лише майна відділу культури Золочівської РДА, зокрема закладів культури, будинків Просвіти та бібліотек їх фондів,  які охопила новостворена ОТГ (п.5 Закону). Питання щодо  працевлаштування  працівників закладів культури,  можливе лише за їх згодою у відповідності до ст.32 КЗпПУ.

 

Глинянська міська рада неодноразово зверталася до працівників відділу культури  Золочівської РДА з пропозицією їх працевлаштування в порядку переводу у відділ  ОКМСОЗСПЗ Глинянської міської ради. Більша частина таких працівників відгукнулась на пропозицію та оформила трудові відносини з відділом Глинянської міської ради. Частина працівників відмовилась від даної пропозиції в результаті чого у відділі ОКМСОЗСПЗ Глинянської міської ради утворились вакантні посади. З метою забезпечення надання жителям громади  культурних послуг проводиться робота щодо заповнення вакантних посад. Найближчим часом новоприйняті працівники приступлять до виконання своїх обов’язків в тому числі і з організації вечорів молоді у вихідні та св’яткові дні.

Фото без опису

Міський голова                                        Чорнопис  В.В.