Відповідно до статей 8,10,16,19,21 Закону України «Про регулювання містобудівної діяльності», Порядку проведення громадських слухань щодо врахування громадських інтересів під час розроблення проєктів містобудівної документації на місцевому рівні, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 25.05.2011 року № 555 (далі – Порядок № 555), Глинянською міською радою проводяться громадські слухання щодо врахування громадських інтересів під час розроблення детального плану території по  зміні  цільового  використання  земельної  ділянки кадастровий номер 4621882200:02:006:0020 з для ведення особистого  селянського господарства на для будівництва та обслуговування житлового будинку господарських будівель та споруд на вул. Головній в с. Вижняни Львівського району Львівської області.

Замовник: Глинянська міська рада Львівського району Львівської області

Розробник: ОП „Львівське обласне проектно-виробниче архітектурно-планувальне бюро” Золочівський районний відділ

Підстава розроблення:  рішення Заставнянської сільської ради №889 від 23 вересня 2020 р та рішення Глинянської міської ради №927 від 26 травня 2021 р.

Пропозиції  (зауваження)  можуть  подаватися  в письмовій та/або усній формі під час громадських слухань із внесенням їх до протоколу  громадських  слухань. Письмові пропозиції подаються з 30 травня 2022 року по 30 червня 2022 року (включно). Письмові пропозиції подаються фізичними особами із  зазначенням  прізвища, імені та по батькові, місця проживання, із особистим  підписом, юридичними  особами-із зазначенням  найменування  та  місцезнаходження  юридичної  особи.

Пропозиції повинні містити обґрунтування з урахуванням вимог законодавства, будівельних норм та інших державних стандартів та правил.

Анонімні пропозиції не розглядаються.

З детальним планом території по  зміні  цільового  використання  земельної  ділянки кадастровий номер 4621882200:02:006:0020 з для ведення особистого  селянського господарства на для будівництва та обслуговування житлового будинку господарських будівель та споруд на вул. Головній в с. Вижняни Львівського району Львівської області можна ознайомитися з  30 травня 2022 року по 30 червня 2022 року (включно) у старостинському приміщенні  Заставнянського старостиського округу(відповідальна особа – КОСТІВ О.)

Зауваження та пропозиції приймаються від фізичних та юридичних осіб у строк  з 30 травня 2022 року по 30 червня 2022 року (включно) Гинянською міською радою відповідно до Порядку № 555:

поштою на адресу: Глинянська міська рада, 80720, Львівська обл., Львівський район, м. Глиняни, вул. Шевченка, 38;

в електронному вигляді: на електронну адресу: E-mail: hlynarh@ukr.net.Громадські слухання щодо врахування громадських інтересів у проєкті детального плану території по  зміні  цільового  використання  земельної  ділянки кадастровий номер 4621882200:02:006:0020 з для ведення особистого  селянського господарства на для будівництва та обслуговування житлового будинку господарських будівель та споруд на вул. Головній в с. Вижняни Львівського району Львівської області відбудуться  30 червня 2022 року о 13-00 годині в старостинському приміщенні Заставнянського старостинського округу(відповідальна особа - Головний спеціаліст(архітектор) відділу архітектури та земельних ресурсів СИРВАТКА А).

 

Інформація про результати проведення громадських слухань, щодо врахування громадських інтересів до детального плану території по  зміні  цільового  використання  земельної  ділянки кадастровий номер 4621882200:02:006:0020 з для ведення особистого  селянського господарства на для будівництва та обслуговування житлового будинку господарських будівель та споруд на вул. Головній в с. Вижняни Львівського району Львівської області, буде розміщена на офіційному веб-сайті Глинянської міської ради.

Фото без описуФото без описуФото без опису

 

 

 

 ОП „Львівське обласне проектно-виробниче

архітектурно-планувальне бюро”

Золочівський районний відділ

                                                                                                                                                                 

80700, Львівська область, м. Золочів, вул. Чорновола, 3

 

 

Замовник:  Глинянська  міська  рада

 

 

 

ДЕТАЛЬНИЙ   ПЛАН ТЕРИТОРІ

по  зміні  цільового  використання  земельної  ділянки кадастровий номер 4621882200:02:006:0020 з для ведення особистого  селянського господарства на для будівництва та обслуговування житлового будинку господарських будівель та споруд

                  на вул. Головній в с. Вижняни  Львівського району   

                                               Львівської області

 

 

Том 1. Книга 1.

Пояснювальна записка.

Вихідні дані. Креслення.

 

 

Зав. відділом ______________(О. Сембай)

 ГАП       __________________(М.Адаменко)                                

Виконав __________________(Л. Магулка)

 

м. Золочів – 2021

 

 

Склад проекту:

1.  Пояснювальна записка

2.  Вихідні дані

3.  Графічні матеріали

 

   Зміст пояснювальної записки

1. Підстава для розроблення детального плану території(передмова);

      2.Стислий опис природних , соціально-економічних і містобудівних умов.

    3.Стисла історична довідка.

    4.Оцінка існуючої ситуації.

      5.Основні принципи планування та забудови території, формування планувальної структури та архітектурної композиції.

      6. Розподіл території по  функціональному  призначенню, розміщення забудови на вільних територіях та за рахунок реконструкції, структура забудови.

     7. Житловий фонд та розселення.

     8. Характеристика інших видів використання території.

     9. Система  обслуговування населення.

    10.Вулична мережа, транспортне обслуговування, організація руху транспорту і пішоходів, розміщення гаражів і автостоянок.

    11.Інженерне забезпечення, розміщення магістральних інженерних мереж, споруд.

   12.Інженерна підготовка та інженерний захист території, вертикальне планування і використання підземного простору.

   13.Комплексний благоустрій з організацією зелених зон.

   14.Заходи щодо поліпшення стану навколишнього середовища,заходи цивільної оборони.

  15. Першочергові заходи.

  16. Пропозиції щодо встановлення режиму використання територій.

  17. Основні техніко-економічні показники ДПТ.

  18. Перелік вихідних даних.

 

 

 

 

 

 

 

 

Склад графічних матеріалів:

 

     1. Схема розташування території у планувальній структурі  населеного пункту.

     2.План існуючого використання території ,суміщений зі схемою   планувальних обмежень М 1:500.

     3.Проектний план,суміщений зі схемою організації руху транспорту,  з планом інженерних мереж   М 1:500.

  1. Схема інженерної підготовки території та вертикального планування  М 1:500.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

1. Підстава для розроблення детального плану території (передмова)

 

            Детальний план території по зміні цільового призначення  земельної ділянки площею 0,1513га ,кадастровий номер  4621882200:026006:0020 з  ведення особистого селянського господарства на  для будівництва та обслуговування житлового будинку,господарських будівель і споруд (присадибна ділянка) на вул. Головна в с. Вижняни Львівського району  Львівської області  розроблений на замовлення Глинянської  міської ради на підставі рішення Заставнянської сільської ради ХХУ сесії УІІ демократичного скликання  від 23 вересня 2020 року  № 927 ''Про надання дозволу на виготовлення детального плану території по зміні цільового  використання земельної ділянки"   та рішення  Глинянської міської ради ХІ сесії УІІІ скликання  від 26 травня  2021 року №927  "Про внесення  доповнення до рішення Заставнянської сільської  ради № 889 від 23.09.2020 р.  " Про надання дозволу на  виготовлення детального плану території по зміні цільового  використання земельної ділянки."

         Проект розроблений  відповідно до Закону України  №3038-УІ від  17.02.2011р.«Про регулювання містобудівної діяльності», ДБН Б.2.2-12-2019 «Планування та забудова територій», ДСП -173-96 « Санітарні правила планування та забудови населених пунктів»,  ДБН Б.1.1-14:2012  « Склад та зміст детального  плану території», завдання на розроблення детального плану території, погодженого начальником відділу містобудування,  архітектури  та житлово-комунального господарства та захисту довкілля Золочівської райдержадміністрації - головним архітектором району, керівником  виконавця і затвердженого  міським головою Глинянської  міської ради.

Генеральний план с.Вижняни , розроблений  ЛСГІ  у 1975 році.

 

2. Стислий опис природних, соціально-економічннх

і містобудівних умов.

 

        На території Глинянської міської ради  на південь від міста Глиняни на відстані 9 км знаходиться село Вижняни. Відстань до обласного центру м. Львів - 36 км.

       Проектована ділянка розташована  в центральній  частині  села  Вижняни на вул. Головна.

Клімат району помірно-континентальний. Максимальна та мінімальна температури повітря досягають відповідно +37"С та -ЗЗ'С. Середньорічна температура на Золочівщині +6,8 С. Найхолодніший місяць року - січень. Середня температура зими-3,2° 0. Найтепліший місяць року -липень. Середня температура літа +17'С.

На Золочівщині переважають західні і південно-західні вітри; взимку бувають східні. Район знаходиться в зоні помірного зволоження. Середня кількість опадів — 650-730 мм за рік. максимальна кількість - у червні-липні. Річна кількість опадів неоднакова. На півночі їх, приблизно 600-650 мм, на півдні - 700-750 мм. Висота снігового покриву 15-20 см. Сніговий покрив нестійкий. Як правило, сніг випадає у кінці жовтня і сходить у березні. Проте, часті відлиги призводять протягом зими до кількаразового танення снігу.

Для Золочівщини характерний позитивний баланс вологи, до стихійних погодних явищ належать: і град, пізні весняні приморозки, буревії., посухи, які почастішали в останні 3-5 років.

 

  1. Стисла історична довідка.

         Перша письмова  згадка про село Вижняни  знайдена у архівних документах  останнім часом— 1397 рік. Власниками  села в ХІУ-ХУ століттях були давньоукраїнські (руські) феодали: боярин "Ходко Лоєвич з Вижнян",шляхтич Грицько Кердейович.

         У1400 році римо-католицьку громаду заснували Ян Клюс та його дружина Малгожата.Донині у селі Вижняни зберігся мурований костел Св.Миколая,збудований  ще в ХУ ст.-один із  найсарших у Львівській архидієцезії РКЦ.

        У 1720 році Вижнянам було надано Магдебурське право.

Удругій  половині ХІХ ст.село мало  власну символіку-печатку з зображенням  колісного плуга.

 

4.Оцінка існуючої ситуації

4.1. Аналіз стану навколишнього середовища.

 На ділянці ДПТ  розташований садибний(індивідуальний) житловий будинок та господарська будівля(згідно витягу  про реєстрацію права власності на нерухоме майно). На сусідніх ділянках з заходу та сходу  розміщена  садибна (індивідуальна) забудова,з півночі-землі загального користування Глинянської міської ради(вулиця Головна-в червоних лініях-12.0м).

                      4.2. Використання території.

 

            Проектом   ДПТ передбачається  зміна цільового призначення  земельної  ділянки  з для ведення  особистого  селянського господарства  на для  будівництва та  обслуговування  житлового будинку,господарських будівель та споруд   згідно намірів органу місцевого самоврядування  та  власника земельної ділянки - по вул. Головна с. Вижняни  Львівського району Львівської області.

     

                         4.3Характеристика будівель (по видах, поверховості,

матеріалу стін, ступеню зносу).

         Територія проектування знаходиться у сформованому кварталі житлової та громадської забудови. На час проектування ДПТ на ділянці знаходяться одноповерховий житловий будинок та господарська  споруда. На суміжних з територією ДПТ ділянках розташовані переважно капітальні цегляні житлові  та нежитлові будівлі поверховістю 1-2 поверхи.

 

4.4 Характеристика об’єктів культурної спадщини.

         На території опрацювання об’єкти культурної спадщини виявлені не були.

4.5 Характеристика інженерного обладнання.

         Територія проектування забезпечена інженерною інфраструктурою: повітряна лінія електропередач, газопровід. Жителі житлових будинків одержують відповідні послуги на договірних  умовах від відповідних служб району.

 

    1. Характеристика транспорту.

         Територія опрацювання має сформовану вуличну мережу. Доступ до території проектування ДПТ здійснюється від існуючої  вулиці  Головна ,ширина якої в червоних лініях становить 12 м.

                               4.7.Характеристика озеленення і благоустрою.

         Територія вільна від цінних зелених насаджень.  

4.8.Планувальні обмеження.

         Планувальними обмеженнями на території ДПТ є охоронні зони інженерних мереж, червоні лінії та межі землекористування.  

 

 

5. Основні принципи планування та забудови території, формування планувальної структури та архітектурної композиції.

         Проектне рішення детального плану  території базоване на :

  • взаємозв’язки планувальної структури проекту з планувальною структурою існуючих та проектних кварталів;
  • побажаннях та вимогах замовника – Глинянської міської ради, визначених у завданні на проектування та у ході робочих нарад під час роботи на проектом;
  • врахуванні інтересів  інвестора (власника земельної ділянки) та власників суміжних земельних ділянок;

         Проектоване цільове призначення: зміна цільового призначення земельної ділянки з для ведення особистого селянського господарства на для будівництва та обслуговування житлового будинку ,господарських будівель та споруд на Головна в с. Вижняни Львівського  району Львівської області.

          В межах території детального плану передбачається необхідний комплекс заходів щодо благоустрою.

         Проектним рішенням ДПТ не вноситься жодних змін до планувальної структури навколишніх кварталів  громадської забудови.

 

6.  Розподіл території по функціональному призначенню,

розміщення забудови на вільних територіях та за рахунок реконструкції, структура забудови.

 

6.1. Основний вид діяльності та клас небезпеки відповідно до санітарної класифікації.

 

         Дана  ділянка  знаходиться у кварталі існуючої громадської та житлової  забудови. 

         Згідно Державних санітарних правил забудови населених пунктів  (ДСП-173) об‘єкт не відноситься до шкідливих виробництв.

 

6.2.Види продукції та клас її небезпеки

         Відповідно до  Державних санітарних правил даний вид діяльності не відноситься до шкідливих виробництв та не вимагає встановлення санітарно-захисної зони.

6.3.Потужність об’єкту.

             

 Потужність проектованого об’єкту - для будівництва житлового будинку, господарських будівель та споруд.

         

6.4.Відомості про транспорт, що планується використовувати

        На ділянці планується використовувати наступні види транспорту: зберігання легкових приватних автомобілів.

 

 

6.5.Загальна чисельність працюючих, кількість змін

Згідно намірів замовника на ділянці проектування виробнича діяльність  не передбачена.

 

6.6. Склад та характеристика основних будівель і споруд, приміщень, технологічних дільниць.

         Виходячи з намірів замовника, на ділянці ДПТ передбачається наступний склад нових будівель та споруд: садибний(індивідуальний)  житловий будинок,господарська будівля.

Потреби в інженерному забезпеченні задовольняються існуючими інженерними мережами, що обслуговують  будівлі в даний час.

           

7. Житловий фонд та розселення.

         Територія проектування ДПТ знаходиться у сформованому кварталі   громадської  та житлової  забудови.

 

  1. Характеристика інших видів використання території.

Пропозиції щодо додаткових переважних, супутніх чи допустимих видів використання території замовником не надавалися.

 

  1. Система обслуговування населення.

 Найближчі об’єкти соціальної інфраструктури (магазин, костел) знаходяться на вул. Головна.                                                                   

 

  1. Вулична мережа, транспортне обслуговування, організація руху транспорту і пішоходів, розміщення гаражів і стоянок.

   Трасування нових вулиць і доріг на території проектування не передбачено.

Заїзд транспорту передбачено від вул. Головна Існуюча вулиця реконструюється з приведенням до нормативних параметрів згідно ДБН.

 

11.Інженерне забезпечення

Централізована система водопостачання відсутня.  Населення

користується    шахтними   колодязями. Село Вижняни централізованою  системою  господарсько- побутової  каналізації не обладнано. Відведення           господарсько-побутових стоків  від будівлі передбачено на  локальні  очисні споруди "БІОТАЛ 1.5"

         Відведення поверхневих стоків з території ділянки зберігається існуюче, по існуючому нахилу рельєфу місцевості. Джерел забруднення поверхневих стоків нафтопродуктами та іншими забруднюючими речовинами на території проектування ДПТ немає.

 Даним проектом передбачено контейнерну систему очистки. Відходи

вивозяться з об’єкту спеціалізованим автотранспортом згідно відповідної угоди із спеціалізованою організацією на офіційне місце їх утилізації.

   Газопостачання    житлового будинку здійснюється з  згідно  технічних умов експлуатуючої служби. Електропостачання передбачається від існуючої електророзподільної системи згідно технічних умов експлуатуючої служби.

 

  1. Інженерна підготовка та інженерний захист території, вертикальне планування і використання підземного простору.

У відповідності з природними умовами, характером наміченого використання та планувальної організації території основним заходом інженерної підготовки на території проектування є вертикальне планування з організацією поверхневого стоку;

         Схема інженерної підготовки території розроблена на топографічній підоснові  М 1:500 з січенням рельєфу горизонталями через 0,5 м. Система висот – Балтійська  

           Організацію поверхневого стоку передбачається здійснити відкритою водовідвідною системою.

 

13. Комплексний благоустрій з організацією зелених зон.

При проектуванні   передбачено комплексний благоустрій території, зокрема: благоустрій вулиці в червоних лініях, благоустрій тротуарів, та  під’їзду до будівлі , озеленення території.

         Площа замощення території  – 0,0309га.

                                                                        

  1. Заходи щодо поліпшення стану навколишнього середовища, заходи цивільної оборони.

Територія проектування повинна буди належним чином благоустроєна та освітлена. Замощення вулиць і проїздів асфальтобетон, пішохідної частини – бруківка, фігурні елементи мощення.

Згідно вимоги діючих ДБН та ДСТУ проектні рішення інженерно-технічних заходів цивільної оборони на стадії ДПТ не розробляються. Даний розділ виконується разом з розробленням генерального плану населеного пункту або після нього.

 

  1. Першочергові заходи.

           Розрахунковий термін реалізації ДПТ - від 3 до 7 років.

 

 

16. Пропозиції щодо встановлення режиму використання територій, передбачених для перспективної містобудівної діяльності.

 

         Для перспективної містобудівної діяльності території в межах проектування ДПТ не передбачаються.

        

 

  1. Основні техніко-економічні показники детального плану.

 

 

 

             Площа земельної ділянки в межах детального плану      0,23га

           Площа забудови                                                                        0,0222га

           Площа замощення                                                               0,0309га

           Відсоток забудови                                                                     15%

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ПРИМІТКА:

Згідно Закону України «Про регулювання містобудівної діяльності» (стаття 19)  у складі ДПТ розробляється проект землеустрою щодо впорядкування території для містобудівних потреб.

Даний проект землеустрою розробляється згідно окремої угоди ліцензованою землевпорядною організацією.    

            Згідно Закону України «Про регулювання містобудівної діяльності»  Детальний план території підлягає розгляду на громадських слуханнях. Порядок проведення громадських слухань визначено постановою Кабінету міністрів України.

            Загальна доступність матеріалів детального плану території забезпечується   шляхом   його   розміщення  на  веб-сайті  органу місцевого самоврядування,  у місцевих друкованих  засобах  масової інформації, а також у загальнодоступному місці у приміщенні такого органу,  крім частини,  що  належить  до  інформації  з  обмеженим доступом  відповідно  до  законодавства.  Зазначена  частина  може включатися до складу детального плану території як окремий розділ.

            Виконавчий орган сільської, селищної, міської ради забезпечує оприлюднення  детального  плану  території  протягом 10 днів з дня його затвердження.
            Детальний план території  розглядається  і  затверджується виконавчим органом  сільської,  селищної,  міської  ради  протягом 30 днів з дня його  подання,  а  за  відсутності  затвердженого  в установленому  цим  Законом  порядку  плану  зонування території - відповідною сільською, селищною, міською радою.

            Детальний план території не підлягає експертизі.

 

        18.Перелік вихідних даних.

1. Рішення Заставнянської сільської ради № 889 від 23.19.2020 року  ХХУ сесії УІІ демократичного скликання «Про надання дозволу на виготовлення  детального плану території по зміні цільового  використання земельної ділянки та  рішення Глинянської міської ради №927 від 26.05.2021 р.»ХІ сесії УІІІ скликання .

2. Завдання на проектування.

3. Оголошення про розроблення детального плану у газеті"Народне слово".

4. Геодезичне знімання М 1:500.

5.Межі детального плану території М 1: 5000, погоджені відділом містобудування та архітектури.