Фото без опису📚Нагадуємо, що під час дії воєнного стану забороняється безоплатна передача земель, надання дозволів на розроблення документації із землеустрою та розроблення такої документації.Однак це стосується не всіх земельних ділянок!

📖На сьогоднішній день дозволена приватизація в таких випадках:

1. Якщо на земельній ділянці є обʼєктинерухомості, які знаходяться у Вашій власності.

2. Приватизація всіх земельних ділянок, які надавалися у користування до 01 січня 2002 року.

🗃️Окрім цього, заборона на безоплатну передачу земель не поширюється на випадки виконання рішення суду, яке набрало законної сили.

🖍️На решту випадків безоплатної передачі земель державної, комунальної власності у приватну власність в межах норм, зазначених у статті 121 Земельного кодексу України, – діє заборона.

Оскільки в більшості випадків під "городом" мається на увазі земельна ділянка для ведення особистого селянського господарства, то під час дії воєнного стану діє заборона.

📮Якщо мається на увазі земельна ділянка біля житлового будинку, яка має використовуватися для експлуатації та обслуговування будинку, то така ділянка може бути приватизована за наявності документів на будинок.

🗞️Також частиною 2 статті 134 Земельного кодексу визначено, що не підлягають продажу на конкурентних засадах (земельних торгах) земельні ділянки державної чи комунальної власності або права на них у разі, зокрема: передачі громадянам земельних ділянок для сінокосіння і випасання худоби, для городництва.

Відповідно до статті 36 Земельного кодексу громадянам або їх об’єднанням із земель державної або комунальної власності можуть надаватися в оренду земельні ділянки для городництва.

📇Тому під час дії воєнного стану Ви можете орендувати земельну ділянку для городництва площею не більше 0,6 гектара.