Звертаємо Вашу увагу, що відповідно до статті 20 Закону України «Про охорону атмосферного повітря» не допускається спалювання промислових та побутових відходів, які є джерелами забруднення атмосферного повітря забруднюючими речовинами та речовинами з неприємним запахом або іншого шкідливого впливу, на території підприємств, установ, організацій і населених пунктів.

Відповідно до статей 241 та 245 Кримінального кодексу України штрафи за забруднення атмосферного повітря шкідливими для життя, здоров’я людей або для довкілля речовинами становлять від 1800 до 3600 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 30600 грн. до 61200 грн.) або караються обмеженням волі на строк до трьох років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на той самий строк або без такого.
    
Якщо хтось має інформацію щодо фактів та осіб, причетних до підпалів відходів на території громади просимо повідомляти Старост старостинських округів.

Шановні жителі громади, в черговий раз закликаємо Вас бути свідомими та дотримуватись вимог природоохоронного законодавства та правил пожежної безпеки!

Фото без опису