Особливості обробок пестицидами медоносів

В умовах широкого застосування хімічних препаратів у сільському і лісовому господарстві все гострішою стає проблема охорони і захисту бджіл від отруєнь. Неконтрольоване застосування пестицидів, особливо на медоносних культурах, призводить до масової загибелі бджіл та інших корисних комах, які є запилювачами цих культур. Мед, отриманий з обробленої пестицидами культури, містить їх залишки, що знижує харчові та лікувальні властивості цього цінного продукту. Такий мед є джерелом отруєння бджолиного розплоду, що також негативно впливає на життєздатність та продуктивність бджолосімей і пасіки в цілому.

В громаді продовжуються толоки

Сьогодні на території Глинянської ТГ, а саме в Куровицькому старостинському округу проведено чергову толоку. Як кажуть " Під лежачий камінь ,вода не тече".

Іпотечне кредитування певних категорій громадян, в тому числі військовослужбовців ЗСУ

Приватне акціонерне товариство «Українська фінансова житлова компанія» (далі Укрфінжитло), 100 відсотків акцій якого належить державі в особі Міністерства економіки України, відповідно до Умов забезпечення приватним акціонерним товариством «Українська фінансова житлова компанія» доступного іпотечного кредитування громадян України, затверджених постановою КМУ від 02.08.2022 No856 (далі - Умови), здійснює заходи з забезпечення житлом громадян України.

Чергова приємна подія для здобувачів освіти та нашої Глинянської ТГ

За співфінансування з бюджету  громади та коштів обласного бюджету нами придбано , ще один Школярик. Відділ освіти ,культури, молоді та спорту Глинянської міської ради під керівництвом Мирослави Колодій, обновлює шкільний автопарк. Це дозволить нашим дітям зручно добиратися до  шкільних закладів. Сьогодні новенький автобус марки  IZUSU попрямує до Словітського ЗЗСО І-ІІІ ступенів. Дякуємо начальнику Львівської військової районної державної адміністрації Христині Замулі, заступнику голови Львівської обласної військової адміністрації Івана Собку за підтримку та надання Глинянській ТГ можливості участі в програмі розвитку освіти Львівщини.

Посилення протипожежного режиму та запобігання виникнення надзвичайних ситуацій в весняно-літній період 2023 року

Львівське Районне Управління Головного управління ДCНС України у Львівській області вкрай стурбоване критичною ситуацією, яка склалася довкола пожеж в природних екосистемах. Станом на 17 березня 2023 року на території Перемишлянської міської територіальної громади зафіксовано 3 пожежі сухої трави на відкритих територіях  (м. Перемишляни, с. Сивороги); на території Бібрської міської територіальної громади 1 пожежа сухої трави на відкритій території (с. Ходорківці);  на території  Глинянської міської територіальної громади 1 пожежа сухої трави на відкритій території (с. Куровичі).            

Важлива ідея - об'днує

Глинянська міська рада в особі Володимира Чорнописа в рамках трьохсторонньої угоди за підтримки БО "Сієнтія Юкрейн" в особі Павлв Мараєва та особистого сприяння Мітці Пердью - меценатки, добродійки, благодійниці та великої подруги України, на території Глинянської ТГ створює соціальний об'єкт, який надаватиме свої послуги не лише жителям Глинянської громади, а й сусідніх громад.