Проведення осінньої акції «За чисте довкілля» !!!

 15.10.2021 р. на виконання розпорядження Кабінету Міністрів України від 31.03.2010 N 777-р «Деякі питання проведення щорічної акції "За чисте довкілля" щодо запровадження безстрокової кампанії із забезпечення чистоти і порядку в населених пунктах Глинянська міська рада організовує у межах адміністративної території (усі старостинські округи Глинянської ТГ) заходи, спрямовані на покращення естетичного та санітарного стану територій, ліквідації стихійних засмічень, очищення водних джерел, прибережних захисних смуг, придорожніх смуг, озеленення територій та створення нових насаджень.

Поступове вирішення довгорічної проблематики облаштування нового кладовища

У нашої громади в місті Глиняни виникла гостра необхідність в облаштуванні нового кладовища у зв’язку з тим, що наразі діюче кладовище вже переповнене. У 2016 році були розпочаті роботи з виділення земель під кладовище .Так відповідно до ст. 23 Закону  України від 10.07.2003 року 1102-ІV  «Про поховання та похоронну справу» для розміщення місця поховання рішенням міської ради № 439 від 0.12.2017р. в установленому порядку мала  бути  передана земельна ділянка КП «Зодчий» у постійне користування та влаштування кладовища. Виконавчий орган з прийняттям такого рішення  мав би забезпечити планування  та впорядкування території місць поховання згідно з генеральним планом забудови міста та інших містобудівної документації з дотриманням  обов’язкових містобудівних , екологічних та санітарно- гігієнічних норм. Проте з впровадженням даного рішення виникла проблема . адже у м.Глиняни не був затверджений проект планування та забудови населеного пункту з урахуванням подальшого розширення його території, а відповідно і з відведенням земельної ділянки. Міський голова Володимир ЧОРНОПИС разом з депутатським корпусом та спеціалістами міської ради розглянувши та розуміючи всю гостроту даного питання негайно приступили до його вирішення. Так спільними зусиллями дане питання вдалося вирішити і 05.10.2021 року було затверджено нові містобудівні умови. ( https://e-construction.gov.ua/mist_bud_cr_detail/2674731083110549057 ) Наступними завданнями, які стоять перед керівництвом є: - Інженерна підготовка території ; - Будівництво проїздів і пішохідних доріжок  , розмежування поховальних секторів ; - Будівництво господарсько-адміністративної будівлі; - Влаштування благоустрою території.

Висока пожежна небезпека

Висока пожежна небезпека !!!   Львівський регіональний центр з гідрометеорології попереджає, що 7-10 жовтня по всій територій області в тому числі у Глинянській ТГ висока (4-й клас) пожежна небезпека. Просимо мешканців територіальної громади бути обережними у поводженні з вогнем, не палити залишки після збору врожаю сільськогосподарських культур, адже, на жаль, вогонь не шкодує нікого, гинуть люди, тварини, знищується родючий шар ґрунту та рослини. Також у таку погоду гострою стає проблема загорянь на торфовищах, адже температура повітря унеможливлює їх утримання у достатньо зволоженому стані.   Шановні громадяни! Будьте обережні, бережіть себе і природу навколо себе, а якщо помітили займання в лісах, посадках та на відкритих територіях – телефонуйте за номером «101».